• Foto: Freek Wolff/BDU

Leegstaande kantoorpanden worden startershuurwoningen

EDE Gemeente Ede werkt samen met ontwikkelaars aan het ombouwen van leegstaande (kantoor)panden naar betaalbare huurwoningen. De behoefte aan betaalbare woningen is volgens de gemeente groot en er staan veel panden in Ede leeg. Vandaag tekende wethouder Marije Eleveld de samenwerkingsovereenkomst.

,,Er is grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Starters, gezinnen en statushouders moeten lang op een woning wachten. Door meer woningen te realiseren wordt die wachttijd minder", aldus wethouder Marije Eleveld.

ZUIDPLEIN Frank van Woerden B.V. gaat het leegstaande pand aan Zuidplein 6-10 ombouwen naar 25 appartementen geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt start de verbouwing in het eerste kwartaal van 2017. Woonstede gaat waarschijnlijk de appartementen verhuren en beheren.

RUBENSSTRAAT Brouwerstaete B.V. gaat het leegstaande pand aan de Rubensstraat 145 (het voormalige BDO-pand) ombouwen naar 53 sociale huurwoningen. In het pand aan de Rubensstraat komen 44 appartementen en 9 studio's. Allemaal geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt start de verbouwing van dit pand in het eerste kwartaal van 2017.

BEHOEFTE Er is behoefte aan meer betaalbare huurwoningen. Op meerdere locaties in Ede worden huurwoningen gerealiseerd. Naast de leegstaande panden aan de Rubensstraat en het Zuidplein wordt ook een pand aan de Stationsweg omgebouwd tot appartementen en studio's. Ook komen er nieuwbouwprojecten aan de Veenderweg-Ganzeweide en op de Verlengde Blokkenweg - Zanderijweg (Park De Blokken). Door de bouw van deze betaalbare huurwoningen neemt de wachttijd voor een woning af.