• ,,Ölüdeniz is een stukje paradijs op aarde. Tijdens het paragliden is het uitzicht abnormaal mooi.''

    Ilse Jonkers

'Leef, maar denk ook aan morgen'

EDE Ilse Jonkers is zelfstandig ondernemer en bestuurslid bij de Edese Kreten, maar ook moeder, partner en vriendin. Jonkers noemt zichzelf soms te veeleisend naar zichzelf, leeft in momenten en heeft daarom 'zeeën van tijd'. Ze zou wel eens een dag willen ruilen met staatssecretaris Paul Blokhuis.

Ted Walker

Leeftijd: 50 jaar.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat: Samenwonend met Arnoud.

Hoe lang woont u samen? Alweer zestien jaar.

Beroep: Zelfstandig ondernemer.

Vrijwilligerswerk: Op dit moment heb ik daar helaas geen tijd voor. Ik werk heel veel en doe daar omheen ook veel. Uiteindelijk komt dat doordat ik alles leuk vind. Ik werk graag, maar ben ook graag bij mijn gezin, ga graag uit, zing graag. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Schakelen tussen alles wat ik leuk vind, gaat makkelijk. Ik ben geen workaholic maar echt een genieter van het moment. Gelukkig zijn er veel momenten op een dag en heb ik dus zeeën van tijd.

Hobby´s: Heb je even? Ik heb niet echt één hobby, maar heel veel leuke bezigheden. Zoals zingen bij het leukste koor uit Ede; de Edese Kreten! Waar ik ook in het bestuur zit. De clubavonden bij de dames van de Edese Commerciële Club zijn ook altijd erg gezellig. En lekker weg met familie of vrienden. eten of concerten bezoeken. En natuurlijk werken. Samen met Arnoud run ik twee eigen bedrijven die ieder heel divers zijn: World Wide Wear en Just Style It.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media? Weinig. Op het werk wordt het door het personeel bijgehouden en privé laat ik zeggen een half uur uur per dag. Ik ben een mensenmens. Maar ik heb mezelf aangeleerd een paar keer per dag te kijken, zodat ik wat minder op mijn falie krijg van mensen met wie ik in een groepsapp zit. Maar dat is het dan ook.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Nu.nl en Evernote.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Reizen naar het noorderlicht in het noorden van Scandinavië.

Wanneer gaat u dat doen? Als mijn zoon iets ouder is. Ik wil daar heel graag met z'n drieën met een camper een trektocht doen. En dan het liefst een paar weken lang.

Wat hoopt u daar te vinden? Allereerst wil ik het gewoon zien, beleven. Maar ik krijg ook wel een bepaalde energie mee in zo'n prachtige omgeving. Ik heb dat ook in de bergen. Zodra ik daar ben, stroomt mijn hoofd automatisch leeg.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Zolang hij of zij maar inspirerend is. Ik vind het leuk om te horen hoe iemand leeft en denkt en wat hem of haar beweegt op deze aarde.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat ik ben geworden wie ik wilde zijn.

Lijfspreuk: Leef!, maar denk ook aan morgen.

Wat is uw definitie van geluk? Voor mij is geluk het feit dat ik geboren ben en dat ik een mooie invulling aan het leven mag geven. Geluk zit overigens ook echt in de allerkleinste dingen om ons heen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik ben misschien soms te veeleisend voor mezelf.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan wellness en vakanties met het gezin.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik blijf nergens voor thuis en kijk niet veel tv.

Favoriete Netflix/HBO-serie? Netflix is favoriet. Denk aan series als Breaking Bad, Narcos, enzovoort.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Paul Blokhuis. Niet om hem als persoon, maar om zijn functie als staatssecretaris van volksgezondheid, welzijn en sport. Ik kom van oorsprong uit de zorg, dat blijft altijd in mijn DNA. Ik zou dan graag op deze ruildag nieuwe wet- en regelgeving willen invoeren in Nederland voor het zorgstelstel. Dat kan zoveel beter en efficiënter.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? We komen net vorige week terug van een heerlijke vakantie in Ölüdeniz in Turkije. Een stukje paradijs op aarde, waar we als gezin altijd helemaal zen worden. Prachtige vergezichten, azuurblauwe zee, superaardige mensen en hoge bergen waarbij het uitzicht tijdens het paragliden abnormaal mooi is. We komen hier al een paar jaar en het voelt elke keer als thuiskomen.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Twee jaar geleden werd onze zoon Milan op vakantie erg ziek. Over de zorg en begeleiding in het ziekenhuis in Fethiye, ook in Turkije, trouwens niets dan lof.

Wat was als kind uw droomberoep? Werken met bejaarden. Ik was altijd in de weer met ouderen. Als kind heb ik al vrijwilligerswerk gedaan in De Gelderhorst. uiteindelijk heb ik twintig jaar als verpleegkundig professional mijn bijdrage mogen leveren in de zorg. Daar denk ik met veel plezier aan terug!

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De vele logeerpartijen bij mijn opa en oma. Mijn oma was een topper, een rolmodel. Ze stond altijd voor alles en iedereen klaar.

Wie is uw grote voorbeeld? Iedereen die heeft bijgedragen aan de persoon die ik nu ben.

Wat is uw favoriete muziek? Heel divers, van smartlap en poprock tot soul en R&B. Bij de Edese Kreten zingen we voornamelijk smartlappen en het Nederlandse lied. Ons koor bestaat enkel uit supertoffe ladies. ( Onze zangcoach Harold en accordeonist Johan daargelaten) Zingen maakt me blij, vrolijk en het werkt ontspannend. Dus dames die dit lezen, ben je tussen de 35 en 60 jaar en lijkt het je ook leuk om te zingen, kijk dan eens op onze site en meld je aan voor een proefles. Ik maak even van de gelegenheid gebruik natuurlijk.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik kan echt niets bedenken.

Bent u (bij)gelovig? Nee.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Voor alles. Want als ze me wakker maken, heeft dat vast een goede reden en dan sta ik meteen klaar.

Favoriet eten? Ik vind werkelijk alles lekker, behalve slagroom.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Alle contributies bij sportverenigingen subsidiëren vanuit de gemeente. Kort gezegd: gratis sporten voor de jeugd.

Wat zou u doen met een miljoen? Een vet feest geven en de rest investeren

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Zonnebrandcrème.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan John van de Steeg. Omdat we al jaren met elkaar omgaan en ik toch nog benieuwd ben naar zijn antwoorden in deze rubriek.