• Archieffoto van het exterieur van verzorgingsinstelling 's Heeren Loo in Ermelo.

    Marcel Antonisse

Langhoven 4 in Bennekom gekraakt

BENNEKOM Voormalig dagcentrum voor ouderen 'De Luwte' aan de Langhoven 4 in Bennekom is gekraakt. Eigenaar 's Heeren Loo Zorggroep heeft de krakers gesommeerd om het pand te verlaten, de krakers hebben daaraan geen gehoor gegeven. Bij 's Heeren Loo wordt nu gekeken hoe zij van de krakers kunnen afkomen.

Jan de Boer

In een brief aan de omwonenden benadrukt 's Heeren Loo geen overeenkomst te hebben gesloten met de nieuwe bewoners van Langhoven 4. ,,De bewoners hebben het pand zonder onze toestemming in gebruik genomen. Wij zijn zeker niet gelukkig met de huidige situatie."

De zorggroep bekijkt welke juridische stappen er moeten worden genomen om de krakers uit het pand te krijgen. ,,De sommatie om het pand te verlaten is verstuurd aan de krakers. Omdat de krakers het pand niet hebben verlaten, starten wij met het juridische vervolgtraject via een kort geding. Wanneer dat gaat spelen, is nu nog niet bekend. Daarnaast hebben wij aangifte gedaan van kraak bij de politie," stelt Melinda van Willigen van 's Heeren Loo.

In 2016 was 'De Luwte' nog in beeld als mogelijk kleinschalig asielcentrum. Dat ging toen niet door. Het voormalige dagcentrum 'De Luwte' heeft 's Heeren Loo Zorggroep onder voorbehoud verkocht. De nieuwe eigenaar van Langhoven 4 heeft het voornemen om daar in de toekomst twee 2-onder-1-kap-woningen te realiseren. ,,Deze plannen zijn nog in een vroegtijdig stadium, daarom kunnen wij op dit moment nog niet verdere informatie verschaffen."

De krakers bevalt het naar het lijkt intussen goed in hun nieuwe onderkomen aan de Langhoven. Het lijkt er niet op dat zij plannen hebben om binnenkort te vertrekken. ,,Als groep is het ons idee om in Langhoven 4 een atelier en woonruimte te creëren, het pand te beheren en iets voor de buurt te kunnen betekenen. We hopen hier met veel plezier in de buurt te kunnen," zeggen Nicky, Hans, Maurice en Sarah van autonoom beheer groep 't Hofje.