• Ingeborg Kriegsman

Lammetjesdagen bij de Edese Schaapskudden

EDE Er zijn heel veel lammetjes geboren bij de Edese Schaapskudden. En ze doen het goed. Tijdens de komende lammetjesdagen kunt u dat met eigen ogen bekijken en heeft u volop de gelegenheid om de lammetjes te bewonderen en aan te raken. Vooral voor kinderen is dit een fantastische ervaring.

In de lammertijd is het niet mogelijk om de lammetjes te bezoeken in de schaapskooi. De herders, stagiaires en vrijwilligers zijn in deze periode erg druk en kunnen nu hun volle aandacht aan de groeiende kudde wijden. De kooien zijn ook niet toegankelijk als voorzorgsmaatregel voor mogelijke Q-koortsbesmetting.

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart wordt het kraambezoek georganiseerd bij de schaapskudde van herder Henk van den Brandhof, bij de schaapskooi op de Ginkelse heide, tegenover restaurant Juffrouw Tok. Daar is tussen 10:00 en 16:00 uur volop gelegenheid om de lammeren van dichtbij te bekijken en aan te raken. U komt op kraambezoek in een tent die geplaatst wordt op het terrein bij de schaapskooi. In de tent wordt u ontvangen met beschuit met muisjes, want de geboorte van de lammetjes willen we graag met u vieren. Ook zijn er warme dranken verkrijgbaar en worden prachtige 'schapenartikelen' te koop aangeboden en voor de kinderen zijn er kleurplaten.

Bij de schaapskudde van herder Aart van den Brandhof, bij de schaapskooi op de Eder heide, wordt het kraambezoek georganiseerd in het weekend van 12 en 13 maart, in samenwerking met het Natuurcentrum Veluwe. U bent dan welkom tussen 11:00 en 15:30 uur. Bij het Natuurcentrum is volop gelegenheid om de auto te parkeren, waarna in groepen een korte wandeling volgt vanaf het Natuurcentrum naar de schaapskooi.

Tijdens de lammetjesdagen is het ook mogelijk om donateur of sponsor te worden van de Edese Schaapskudden.

Meer informatie over de schaapskudden kunt u vinden op www.edeseschaapskudden.nl