• Opening van het Rijksmuseum Kröller-Müller.

    Silvia Gentenaar

Kröller-Müller Museum viert tachtigjarig bestaan met lancering online tijdlijn

OTTERLO Het Kröller-Müller Museum viert op 13 juli dat het tachtig jaar geleden voor het eerst zijn deuren voor publiek opende. Helene KröllerMüller zag in 1938 haar droom verwezenlijkt in de opening van het destijds geheten Rijksmuseum Kröller-Müller. Het museum viert dit met de lancering van een online Tijdlijn, vol bijzondere verhalen die niet eerder naar buiten zijn gebracht.

In de Tijdlijn wordt door middel van 'storytelling' het verhaal achter de kunstwerken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Müller Museum. Hiervoor is gebruik gemaakt van brieven en foto's uit de archieven. Het rijk geïllustreerde resultaat geeft inzicht in de visie van Helene Kröller-Müller en haar opvolgers en motiveert hun keuzes voor de kunstenaars en architecten met wie zij hebben samengewerkt.

Op 13 juli lanceert het museum de geschiedenis van haar stichter Helene Kröller-Müller, het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode van directeur Bram Hammacher (1947-1963), grondlegger van de beeldentuin. De Tijdlijn wordt gedurende het jubileumjaar gevuld met verhalen. Kijk voor meer informatie over de tijdlijn op www.krollermuller.nl/tijdlijn.