• Archief/ Mathilde van Ravensberg

Kolkakkerbuurt stemt in met plan wijkvernieuwing (video)

EDE Bijna driekwart van de 143 huurders van woningen in de Kolkakkerbuurt stemt in met het plan voor wijkvernieuwing. Woonstede legde aan de buurt het plan voor om 50 woningen duurzaam te renoveren en 113 woningen te vervangen door 155 energiezuinige en betaalbare woningen.

Zes maanden heeft een groep van ongeveer 50 wijkbewoners gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de wijk. Het resultaat is dat de Kolkakkerbuurt een tuindorp is en blijft waar ook in de toekomst veel mensen met plezier kunnen blijven wonen. De huidige bewoners kunnen in hun woning blijven wonen totdat de wijkvernieuwing start en krijgen als men wil verhuizen voorrang bij het kiezen van een nieuwe woning. De komende maanden gaat Woonstede bij elke bewoner persoonlijk langs om te verkennen wat de wensen zijn. Omdat ook het Sociaal Plan van kracht is geworden, kunnen bewoners verhuizen als ze dat willen.

GROEN De bewoners bepaalden met elkaar dat de bestaande woningen model zouden staan. De afgeschuinde kappen, het boerderijkarakter, de kleuren en materialen blijven zoals ze nu zijn. Het wordt een mooie en groene wijk met tuindorpkarakter. Er zijn korte blokjes waardoor er veel hoekwoningen met grote tuinen blijven. Een grote wens uit de wijk is dat er voor de oudere bewoners gelijkvloerse woningen komen, daarom worden er seniorenwoningen gebouwd. En wie wil kan kiezen voor een oorspronkelijke woning die gerenoveerd wordt aan de Kolkakkerweg.

Als in de zomer de meeste gesprekken zijn geweest, komt Woonstede met een planning van de wijkvernieuwing.