• OndernemeninEde (twitter)

Knallend afscheid burgemeester Van der Knaap (update)

EDE Deze week staat in Ede in het teken van het afscheid van burgemeester Cees van der Knaap. Hij gaat met pensioen en hangt vandaag zijn keten officieel aan de wilgen. Dat afscheid is vanmorgen knallend begonnen.

Vanochtend nam de burgemeester afscheid van zijn collega's op het gemeentehuis. En ook de brandweer, politie en ambulancedienst nam op een eigen, ludieke wijze, afscheid van Van der Knaap. Vanuit de hoogwerker mocht hij nog eenmaal alle medewerkers gedag zwaaien. Van der Knaap onthulde op grote hoogte het spandoek 'Klaar is Cees' dat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt.

KNALLEN Overigens was er op sociale media ook kritiek op het optreden van de brandweer, politie en ambulancedienst. Met een paar forse knallen en sirenes werd de scheidende burgemeester namelijk 'overvallen' in zijn eigen raadhuis. Inwoners die dat allemaal hoorden vroegen zich af wat er aan de hand was. Het bleek uiteindelijk mee te vallen en 'slechts' te gaan om het afscheid van de burgemeester, maar de schrik zat er meteen in bij enkelen.

Vanmiddag is ook nog het afscheid van Van der Knaap in een bijzondere raadsvergadering in het Akoesticum.