• Freek Wolff

Kleur Edese pieten blijft nog geheim

EDE De vraag of Sinterklaas dit jaar in Ede in gezelschap van Zwarte Pieten of van anderszins gekleurde Pieten arriveert, blijft onbeantwoord tot zaterdag 12 november als de goedheiligman op station Ede Centrum arriveert. Op de vraag of hij alvast een tipje van de sluier kan oplichten antwoordt binnenstadsmanager Alan Geensen consequent dat hij Sinterklaas nog niet gesproken heeft.

,,Weet je, ik vind die vraag ook helemaal niet relevant. Dus ik blijf bij mijn reactie, dat ik de Sint nog niet gesproken heb'', aldus Geensen. Hij zegt niet te weten waar RTL het bericht op gebaseerd heeft dat er dit jaar in Ede gekleurde Pieten hun opwachting zullen maken. ,,Ik heb geen idee waar ze dat vandaan hebben.''

INTOCHT De intocht is dus op 12 november, kort nadat Sinterklaas en zijn gevolg in de haven van Maassluis voet op Nederlandse bodem hebben gezet. De trein komt rond 13.10 uur aan op het station. Burgemeester Cees van der Knaap heet de Spaanse gasten welkom. Al wel bekend is volgens Geensen dat in ieder geval muziekpieten de intocht met vrolijke muzikale klanken opluisteren. Na een min of meer officiële ontvangst volgt de traditionele optocht door het centrum van Ede.