• Politie Ede

Kerstwens Tobi (5) in vervulling

EDE De 5-jarige Tobi uit Bennekom had een laatste wens voor het jaar 2016: ,,ik wil heel graag met mijn broer in een politieauto rijden", schreef hij op een kaartje in de plaatselijke wensboom.

Het wenskaartje bleef niet lang onopgemerkt. Een agent kreeg het kaartje onder ogen en bedacht zich geen moment, meldt de Politie Ede op Facebook. ,,Samen met een (motor)collega ging hij als verassing naar het huis van Tobi." De kleine jongen was nog maar net uit school en bereidde zich voor om naar zwemles te gaan, toen er twee politieagenten voor de deur stonden.

,,Tobi werd vervolgens met zijn broertje in een echte politieauto naar het zwembad gebracht, inclusief de zwaailichten en loeiende sirenes, onder begeleiding van een politiemotor."

Na afloop mochten Tobi en zijn broertje nog even op de politiemotor zitten om samen met de schoolagent en de motoragent op de foto te gaan.

De actie wordt op Facebook goed ontvangen. Het bericht kon binnen drie kwartier rekenen op meer dan 175 likes. ,,Bijzonder mooie actie", reageert Hielke Bethlehem. ,,Fijne dagen en een goed en vooral veilig 2017 gewenst."