• De landelijke Junior Ranger Dag in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

    NP De Hoge Veluwe

Junior Rangers wisselen ervaringen uit op Hoge Veluwe

OTTERLO Ruim honderd Junior Rangers en begeleiders zijn op pad geweest in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Junior Rangers zijn jongeren van 12 tot en met 18 jaar die maandelijks meewerken aan onderhoud, inventarisaties en voorlichting in 'hun' Nationale Park. Ze zijn in acht Nederlandse Nationale Parken actief. Jongeren uit al deze parken kwamen afgelopen weekend naar De Hoge Veluwe, om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met elkaar en met de prachtige natuur.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is sinds kort een groep van tien Junior Rangers actief. Deze jongeren gaan bijvoorbeeld op pad met de boswachter om wild te spotten, en helpen mee het stuifzand boomvrij te houden. ,,De Hoge Veluwe is blij met deze nieuwe groep jonge ambassadeurs, en is vereerd om gastheer te zijn geweest voor deze nationale uitwisseling van Junior Rangers uit heel Nederland'', aldus een woordvoerder van het park.

Het Junior Ranger programma is een initiatief van de Europarc Federatie, de Europese koepel van Nationale Parken, en wordt in Nederland gecoördineerd door IVN Natuureducatie.