• Politie

Jongen (15) uit Ede overlijdt na verkeersongeval op A15

EDE Een 15-jarige jongen uit Ede is overleden als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij een auto-ongeluk op snelweg A15. Een 39-jarige vrouw, ook uit Ede, raakte ernstig gewond.  

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 18.20 uur. De vrouw en de jongen werden met spoed overgebracht naar het UMC in Utrecht, daar is hij overleden. De vrouw werd met spoed geopereerd. Onderzoek moet uitwijzen wat de feitelijke toedracht is geweest van het ongeval.

Voor zover als nu bekend is lijkt het erop dat één auto een klapband kreeg en tegen de vangrails tot stilstand kwam. Dit had tot gevolg dat er een tweede auto tegenaan botste. Na de aanrijding wilde de inzittenden uit deze tweede auto uitstappen en werden daarbij geschept door een derde auto. Van deze auto werd de 69-jarige bestuurder uit de gemeente Altena aangehouden. Dit is gebruikelijk bij dit soort ernstige ongevallen.

De weg werd lange tijd afgesloten. Voor diverse getuigen werden slachtofferzorg geregeld in de omgeving van de aanrijding. De afdeling VOA doet onderzoek naar de feitelijke toedracht van het ongeval.

Vanwege het overlijden van de 15-jarige jongen zijn alle wedstrijden van de lagere senioren van voetbalclub FC Jeugd uit Ede afgelast. De jongen was een oud-lid van de club. Het eerste van FC Jeugd hield een minuut stilte voor het slachtoffer, voor aanvang van de uitwedstrijd tegen UVV.