Jeroen Dijsselbloem in Edese raadzaal over vier jaar PvdA in kabinet

EDE De minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, is maandag 20 juni op bezoek bij de Edese fractie in het Gemeentehuis. Dijsselbloem heeft nu vier jaar ervaring met het kabinet PvdA/VVD. Toen het kabinet aantrad, zat Nederland nog middenin de crisis. ,,Nu zijn we aan het opkrabbelen en de werkgelegenheid en de financiële situatie binnen Nederland is aan het verbeteren. Het kabinet is aan het oogsten", meldt de lokale PvdA afdeling.

Het kabinet heeft bij de start vooral ingezet op het decentraliseren van een aantal overheidstaken. In het sociaal domein; de zorg, jeugdzorg en participatiewet zijn er veel taken bij de gemeenten terecht gekomen. Zijn de beoogde doelen ook gerealiseerd en wat had beter of anders gekund? Zijn de decentralisaties ook goed voor de zwaksten in de samenleving?

De minister is ook voorzitter van de Europese ministers van financiën en op 23 juni is er een referendum in Groot-Brittanië over een eventuele Brexit. Hoe kijkt de minister hiernaar?

En hoe staat Europa ervoor? De minister heeft zich ook hard gemaakt voor steun aan Griekenland. Waar liggen voor hem de grenzen van steun?

Verder is er veel ruimte om met de minister in gesprek te gaan en vragen te stellen. Gezien de breedte van de portefeuille van de minister kan dat over heel veel zaken gaan. Het bezoek vindt plaats in de raadzaal van het Edese Gemeentehuis op maandagavond 20 juni. Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur, afsluiting rond 22.00 uur. Meer op www.ede.pvda.nl.