• Archief BDUmedia

Jehovah's Getuigen verkopen congreshal Bennekom

BENNEKOM De Jehova's Getuigen gaan de congreshal in Bennekom verkopen. Dat meldt de organisatie vrijdagmiddag in een persverklaring.

De Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen in Nederland is een kerkgenootschap dat in Nederland meer dan 30.000 actieve lidmaten telt. Haar hoofdkantoor staat in Emmen en de plaatselijke erediensten worden op 205 verschillende locaties in Nederland gehouden. Daarnaast beschikt zij over twee congrescentra in Swifterbant en Bennekom.

Omdat het congrescentrum in Swifterbant in 2016 is uitgebreid met een naastgelegen nieuwe congreshal, heeft het kerkgenootschap besloten haar congrescentrum in Bennekom van de hand te doen. Met de realisatie van de nieuwbouw in Swifterbant kunnen daar, naast de wekelijkse regionale bijeenkomsten, nu ook de jaarlijkse congressen in eigen beheer worden georganiseerd.

VERKOOPPROCEDURE Het hoofdkantoor in Emmen laat zich bijstaan door een projectteam. Projectcoördinator Mark Geurtsen is blij verrast door het aantal partijen dat inmiddels van interesse blijk heeft gegeven. ,,De locatie en de bijzondere mogelijkheden van het object hebben daar zeker toe bijgedragen. Potentiële kopers blijken echter vooral onder de indruk van de kwaliteit en de uitstraling van het object'', laat hij weten. In januari 2017 zal een begin worden gemaakt met het daadwerkelijke verkoopproces. Meer info op www.congreshal.nl.