• Freek Wolff

Japans platencontract voor Edese singer/songwriter

EDE De in Ede geboren muzikant Tim Treffers heeft een platencontract getekend met het Japanse label P-Vine Records. Dat meldde de artiest donderdag.

Hoewel in zijn thuisland nog vrij onbekend werd zijn debuutalbum 'Never trust a man in a fur coat' in Nederland goed ontvangen door de pers. De Japanse editie verschijnt daar op 16 november.

De 28-jarige singer/songwriter bracht afgelopen voorjaar zijn eerste album uit in zijn thuisland. Voor het album, dat hij samen schreef en produceerde met Eric Van Den Brink (Yoko Ono, Herman Brood) en Tim Vermeulen, strikte hij bekende sessiemuzikanten als Hans Vermeulen (Sandy Coast), Ruud Breuls (Metropool Orkest) en Eddie Conard (Sting, Chaka Khan). De recensies waren lovend, zo schreef nieuwswebsite Nu.nl over een 'prachtplaat' en een 'muzikant om in de gaten te houden'.

Het grote Japanse label P-Vine Records, daar waar onder andere de eerste platen van Wouter Hamel werden uitgebracht, hoorde de muziek van Treffers en bood hem een contract aan. Dat lukte tot nu toe maar een handjevol Nederlandse bands en artiesten, waarvan Wouter Hamel, Shirma Rouse, Hans & Candy Dulfer en, jawel, de Dolly Dots de bekendste voorbeelden zijn.