• SLG

Informatieavond over Zwerfafvalbrigades in Ederveen

EDERVEEN In samenwerking met de gemeente Ede organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Ederveen over een nieuwe aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op donderdag 25 oktober a.s. om 20.00 uur in dorpshuis De Zicht in Ederveen. 

,,Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten", aldus SLG. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. ,,Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook."

,,De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades en gaat er vanuit dat het een waardevolle aanvulling is op reeds bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken." Bovendien hebben bewoners uit Ederveen zelf in het kader van het proces Levend Landschap Ederveen-De Klomp aangegeven iets tegen zwerfafval te willen doen. In Wekerom, Bennekom en Otterlo zijn al Zwerfafvalbrigades actief.