• ANP

Inbrekersgilde actief in Maandereng

EDE De politie roept inwoners van de Edese wijk Maandereng op extra waakzaam te zijn op inbrekers. De afgelopen dagen is er meerdere keren ingebroken, of geprobeerd in te breken, in woningen in meerdere straten.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in woningen aan de Avercampstraat en de Jordaenstraat. In de nacht van zaterdag op zondag is er twee keer (geprobeerd) in te breken in woningen aan de Metsustraat en de Jan Lievensstraat. Dat gebeurde tussen zaterdag 19.00 en zondag 09.30 uur. Verder werd zaterdag om 22.55 uur een persoon aangetroffen op het balkon van een woning aan de Eeckhoutstraat.

,,Gezien het hoge aantal inbraken in de Maandereng is extra waakzaamheid geboden'', zeggen de wijkagenten van Ede Zuid in hun nieuwsbrief. ,,Bel direct 1-1-2 als u iets verdachts ziet.''

KRATTEN BIER Op de Spinozastate in de Rietkampen zijn dit weekend na een melding over glasgerinkel vijf kratten bier aangetroffen. ,,Deze kratten zijn vermoedelijk door twee personen vervoerd met behulp van een steekwagentje'', aldus de wijkagenten. De kratten bier bleken te zijn gestolen uit een schuur bij een woning aan de Comeniusstate.