• Opsporing Verzocht

Inbreker pint met gestolen pas in Ede

EDE Bij een woninginbraak in Beuningen op 1 oktober 2017 is onder meer een bankpas gestolen. Met die pas werd nog dezelfde avond geld opgenomen in zowel Ede als Veenendaal. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak en liet beelden zien van de man die geld pint. De politie wil graag weten wie die man is.

Bij de bewoonster van een huis aan de Constantiuslaan in Beuningen slaat de schrik om het hart wanneer ze die zondagavond rond 22.00 uur thuis komt. Er is ingebroken en het hele huis is overhoop gehaald. De daders hebben de aanwezige kluis weten open te breken en de inhoud ervan meegenomen.

STADSPOORT Bij de buit behoort onder meer een bankpas. Daarmee wordt twee keer gepind: om 20.38 uur bij een geldautomaat aan de Stadspoort in Ede, en om 21.07 uur bij de Rabobank aan de Veenslag in Veenendaal. Meer dan duizend euro verdwijnt op die manier van de betreffende rekening. Beide keren is de pinner gefilmd: een man in een donkerblauw Nike-vest met capuchon. Ook zijn schoenen zijn van Nike; zwarte sneakers met witte zolen en een witte swoosh.

GEBLOKKEERD Het 79-jarige slachtoffer ontdekte de inbraak pas na die twee geldopnames, maar liet zo snel ze kon de bankpas blokkeren. Daarmee voorkwam ze dat diezelfde man voor een derde keer geld uit de automaat kon halen. Hij is wederom in beeld wanneer hij 's nachts vergeefs nog een poging doet.

HANDLANGER Overigens lijkt de man, in ieder geval tijdens het pinnen in Veenendaal, niet alleen te handelen. Het is niet te zien naar wie hij dat doet, maar hij lijkt zijn duim op te steken en te lachen terwijl hij de rekening van het slachtoffer plundert. Vermoedelijk heeft de man dus minimaal één handlanger. Hij en die mogelijke andere(n) worden behalve van pinpasfraude verdacht van de inbraak bij de Beuningse mevrouw.

Mensen die de man denken te herkennen kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

* Bron: Opsporing Verzocht.