• Archief BDUmedia

Inbreker gepakt dankzij alerte Lunteranen in Whatsappgroep

LUNTEREN Dankzij de hulp van inwoners van Lunteren die elkaar en de politie waarschuwen bij verdachte situaties, heeft de politie woensdag een vermoedelijke inbreker in Lunteren kunnen aanhouden. Rond kwart voor twee 's middags kreeg de politie een melding van een getuige die zag hoe een vreemde man uit het raam bij de buren klom.

Het slachtoffer bleek een oudere vrouw aan de Dr. Kimmijsserlaan. Een man was haar huis binnengeklommen en ging er met verschillende spullen vandoor. De wijkagent gaf meteen het signalement van de dader door aan de verschillende Whatsappgroepen die in Lunteren en omgeving actief zijn. Via één zo'n groep werd een foto van de verdachte gestuurd, iemand bleek de man op een andere plek in het dorp gefotografeerd te hebben, omdat hij zich verdacht gedroeg.

Aan het begin van de avond werd via Whatsappgroepen opnieuw een verdachte situatie in Lunteren gemeld, deze keer aan de Postweg. De wijkagent ging direct ter plaatse en kon de man aanhouden. Het gaat om een 31-jarige Lunteraan. Hij voldeed aan het signalement dat gegeven werd bij de insluiping aan de Dr. Kimmijsserlaan.

De politie is blij dat mede dankzij de hulp van dorpsbewoners snel een verdachte is opgepakt. ,,Het is belangrijk dat deelnemers van Whatsappgroepen bij verdachte situaties niet alleen elkaar waarschuwen, maar ook meteen de politie bellen. Zo kunnen agenten snel in actie komen en kunnen verdachten worden aangehouden."