• Ted Walker

'Ieder mens is uniek en dat vind ik mooi'

EDE Eva Hovenkamp is topsporter, trainster en student. Maar ook vriendin, huisgenoot en dochter. Hovenkamp vindt het boeiend om andere mensen te leren kennen en zou graag een keer uit eten gaan met Barack Obama. Vandaag het verhaal van een vrouw die met haar passie voor sport hoopt kinderen in beweging te krijgen en die slecht is in helemaal niets doen.

Ted Walker

  

Naam: Eva Hovenkamp

Leeftijd: 21 jaar

Woonplaats: Ede/Renkum

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Beroep: Topsporter, trainster, student aan de WUR, Health and Society.

Vrijwilligerswerk: Als er een sportdag of ander evenement is op scholen in de buurt word ik wel eens gevraagd om daar een clinic of training te geven aan de kinderen

Hobby´s:  Atletiek, terrasjes pakken, piano leren. Ik kan beter niet aan teveel dingen beginnen, want dan wil ik het ook afmaken.

Dagblad: NRC

Favoriet social medium: Instagram

Prettigste moment van de dag: 's Ochtends lekker op m'n gemak mijn ontbijtje maken. Eigenlijk altijd havermout met warme melk en kaneel, een warm kopje thee en het ontbijtnieuws van Jan de Hoop aan. Daarna op naar de training.

Wat heeft u te bieden aan de samenleving? Ik hoop met mijn passie voor sport andere mensen te inspireren en in beweging te krijgen. Vooral kinderen aansporen te gaan sporten en plezier te hebben in wat ze doen vind ik belangrijk.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan?  Dat is een lastige vraag. Als ik iets heel graag had willen doen, had ik het denk ik al gedaan. Naast sporten en studeren lijkt het me wel gaaf om goed piano te kunnen spelen en om veel verschillende culturen van de wereld te bezoeken. Met het piano spelen is inmiddels een begin gemaakt en na mijn sportcarrière met diploma op zak ga ik meer van de wereld ontdekken.

Wat boeit u in andere mensen? Ieder mens heeft een ander verhaal wat maakt hoe ze zijn en hoe ze doen. Ik vind het boeiend om mensen beter te leren kennen en ook hun persoonlijke verhaal te kennen. Daardoor snap je hun keuzes en opvattingen in het leven beter. Ieder mens is uniek en dat vind ik mooi. Alleen al 'mensen kijken' kan mij boeien. Dan zit je op een terrasje in de zon en kijk je naar alle mensen die langslopen door de winkelstraat, heerlijk.

Met wie zou u een keer uit eten willen gaan? Ik zou best een keer een hapje willen eten met Barack Obama. Hij is in mijn ogen een sterke, slimme, inspirerende man met een heel groot hart. Tijdens het etentje gaan we het dan niet hebben over allemaal belangrijke beslissingen en wetten, maar over zijn leven daarnaast en nu. Het lijkt me aan de ene kant geweldig om president van de Verenigde Staten te zijn, maar aan de andere kant staat je leven wel even op z'n kop. En wat gebeurt er daarna? Nu hij geen president meer is. Ja dat lijkt me echt interessant om allemaal te weten.

Uw levensmotto: 'Work hard or go home'

Wat is uw grootste talent? Doorzettingsvermogen tonen. Als je kijkt naar mijn levensmotto past doorzettingsvermogen daar ook goed bij. Niet alleen bij het sporten is doorzettingsvermogen belangrijk, maar bij veel meer dingen in het leven. Met mijn studie laat ik het er ook niet zomaar bij zitten, het is en moet af op een bepaald moment en dat gaat mij lukken. Naast doorzettingsvermogen kan ik, denk ik, ook wel zeggen dat ik veel geef om anderen en ze graag wil helpen. Hulpvaardigheid is in mijn ogen niet echt een talent, maar een menselijke eigenschap die bij de ene meer ontwikkeld is dan bij de ander.

Wat is uw definitie van geluk?  Geluk is blij zijn met wat je hebt en leven zoals je wilt leven. Er zijn een paar dingen die hier aan bij kunnen dragen zoals, vriendschap, gezondheid en liefde.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Kleding en uit eten.

Favoriete serie en/of favoriet tv-programma? 'Prison Break' is mijn favoriete serie en op televisie kijk ik graag naar 'Ik hou van Holland'.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Beyonce! Het lijkt me heel gaaf om op een podium te staan en de zaal omver te blazen met een goede stem. Ze zal een druk leven hebben gok ik zo, maar nu ze bevallen is van een tweeling heeft ze, denk ik, ook wel wat vrije tijd om lekker met het gezin in hun mooie villa door te brengen.

Hoe zullen de meeste mensen u omschrijven? Mensen (mijn ouders) omschrijven mij als een spontane, sportieve meid, optimistisch en soms te lief.

Favoriete vakantie? De vakantie met het gezin naar Florida. Daar gingen we onder andere naar het natuurgebied 'The Everglades' waar ik onder de indruk was van de natuur en de krokodillen.

Waar bent u slecht in? In helemaal niets doen. Ik vind altijd wel weer iets om mee bezig te zijn of om te leren. Een dag lui op de bank zitten, is niets voor mij.

Wat wilt u bereiken in de toekomst? In de toekomst hoop ik nog veel atletiektoernooien te hebben meegemaakt en aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo te hebben meegedaan. Na een mooie sportcarrière wil ik in de toekomst een goede baan om de gezondheid in andere landen te onderzoeken en te bevorderen.

Hoe zou u het liefst herinnerd willen worden? Oei, dit is een lastige vraag. Ik ben nu 21 en hoop 100 jaar te worden. En hoe ik dan herinnerd wil worden… geen idee.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Met het leuke nieuws dat ik op wereldreis ga.

Favoriet eten? Pasta met zalm en spinazie

Als u het voor het zeggen had in Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Eerlijk gezegd heb ik niets te klagen in Ede. Er worden veel activiteiten georganiseerd en in de gemeente is alles goed onderhouden.

Wat zou u doen met een miljoen? Mijn vrienden meenemen op een onvergetelijke vakantie naar een tropische bestemming.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een visnet.

Wat houdt u op dit moment bezig? Mijn nieuwe trainingsplan voor komend seizoen en het hard leren voor tentamens. Ook ben ik bezig met het schilderen van een muurtje in mijn studentenkamer.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan de nieuwe burgemeester van Ede, René Verhulst. Toen ik mij bewust werd van het fenomeen burgemeester, was Kees van der Knaap al in functie in Ede. Sinds een paar weken heeft Ede een trotse nieuwe burgemeester die ik graag beter zou willen leren kennen.