• Archief BDUmedia

Huizenprijzen stijgen, vooral in regio Ede

EDE De huizen in ons land worden steeds duurder. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn de verkoopprijzen gemiddeld gestegen met 10,4 procent, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. De grootste stijging is te zien in Ede en omstreken.

In de gemeente Ede zijn de prijzen het hardst gestegen, blijkt uit de cijfers. Daar werd de landelijke gemiddelde prijsstijging overschreden: woningen in Ede werden 11,6 procent duurder ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017. 

In Nederland betaal je als koper nu gemiddeld 288.000 euro voor een woning. ,,Daarmee lijkt de overschrijding van een gemiddeld prijsniveau van 300.000 euro een kwestie van tijd", zegt NVM. ,,Vermoedelijk gaat het prijsniveau begin 2019 door deze barrière heen". De prijzen van appartementen stijgen veruit het snelst met een plus van ruim 16 procent, blijkt uit de cijfers van de NVM. De eengezinswoningstypen noteren plussen van 7,3 tot 8,6 procent. 

MINDER VERKOCHT Waar de huizenprijzen blijven stijgen, daalt het aantal verkochte woningen al voor het vierde achtereenvolgende kwartaal. Volgens de NVM zijn in het tweede kwartaal van 2018 10,6 procent minder bestaande koopwoningen verkocht in vergelijking met een jaar eerder.