• Willem Glijn en Jan Mulder, initiatiefnemers van Sunday Blues in Ede in 2011

    Henny Jansen

Horeca-uitbater Jan Mulder overleden

EDE De bekende Edese horeca-uitbater Jan Mulder is vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, na een ziekbed in ziekenhuis De Gelderse Vallei overleden. Mulder werd 65 jaar.

De Edese horeca is volgens Herjan van Harselaar, voorzitter van Horecavereniging Museumplein, aangeslagen door het voor hen toch plotselinge verlies van Mulder. ,,Hij is er wel een van ons", zegt een caféhouder van het Museumplein.

NAUW BETROKKEN Mulder was getrouwd, had een zoon en was opa van drie kleinkinderen. De Edenaar was algemeen bestuurslid van de Horecavereniging Museumplein en de Biljartbond Ede. Ook was Mulder lange tijd nauw betrokken bij het jaarlijkse horeca voetbaltoernooi en was hij een van de initiatiefnemers van Sunday Blues. 

OME JAN Vanaf het begin van de jaren tachtig was Mulder werkzaam in de Edese horeca. Hij begon in De Dorpsherberg in Bennekom. Daarna startte hij met het café Ruitentroef in de Notaris Fischerstraat in Ede, waarna hij betrokken was bij een aantal andere horeca-etablissementen in Ede. De laatste jaren had Mulder zijn eetcafé Ome Jan aan de Brouwershoef.

CONDOLEREN De laatste twee jaren ging het minder met de gezondheid van Mulder. ,,Jan was een binnenvetter. Hij zei nooit wat. Als je vroeg: 'Hoe gaat het Jan?', dan ging het altijd goed." Donderdag 15 november is in restaurant Klein Zwitserland aan de Lunterseweg een mogelijkheid tot condoleren. Zaterdagmorgen 17 november wordt Mulder in besloten kring gecremeerd.