• Gerwin van Luttikhuizen

'Hoger beroep tegen Pleasure Dome is ongegrond'

EDE De Raad van State heeft het hoger beroep dat tegen de vestiging van het entertainmentcentrum Pleasure Dome in Ede was aangespannen, ongegrond verklaard. Het hoger beroep was aangespannen door de Veenendaalse ondernemer Eric Achterberg, de eigenaar van De Schatkids en The Maxx in Veenendaal. 

,,De Afdeling ziet geen grond voor het oordeel dat het college niet in redelijkheid de omgevingsvergunning heeft kunnen verlenen", zo valt te lezen in de uitspraak. ,,De door The Maxx en anderen aangehaalde Visie Ede 2025 staat niet in de weg aan de vestiging van een leisurecentrum op het perceel. Dat in deze visie staat dat de verblijfswaarde van het centrum van Ede wordt versterkt, betekent immers niet dat de ontwikkeling van het perceel tot leisurecentrum in strijd is met deze visie."  Ook bestaat er volgens de Raad van State geen strijd met de 'Omgevingsvisie Ede-Stad 2030'.

PARKEERGELEGENHEID Achterberg kaartte ook aan dat er te weinig parkeerplaatsen bij het entertainmentcentrum zouden komen, maar volgens de Raad van State biedt het plan met 95 parkeerplaatsen voldoende parkeergelegenheid. ,,In zoverre is, anders dan The Maxx en anderen stellen, voldoende gewaarborgd dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zullen zijn voor het leisurecentrum", is het oordeel van de Raad van State.

BEZWAREN De komst van het entertainmentcentrum Pleasure Dome leidde eerder al tot bezwaren. Die bezwaren waren voor de gemeente eind 2017 de aanleiding de eerder afgegeven vergunning weer in te trekken. Salim Noorzad, eigenaar van het Pleasure Dome, vocht het intrekken van de vergunning aan en in juni 2017 besloot de rechtbank dat de gemeente de vergunning alsnog moest afgeven. Volgens de rechtbank had de gemeente de juiste procedure gevolgd na de aanvraag van de vergunning in oktober 2016.

MONKEY TOWN Het winnen van de rechtszaak sterkte Noorzad destijds om door te gaan op de ingeslagen weg. Hij kocht het pand en de verbouwing ging eind 2017 van start. Indoor speelparadijs Monkey Town, onderdeel van het Pleasure Dome, ging in januari dit jaar open