• Gemeente Ede

Henk Meerman Lid in de Orde van Oranje-Nassau

EDE De heer Henk Meerman uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Leon Meijer heeft hem zondag 3 april 2016 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten, die een uitstraling hebben naar de lokale samenleving. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens een dienst in De Schuilplaats in Ede.

De heer Meerman was tot 2000 werkzaam bij het Ministerie van Landbouw, aansluitend was hij tot 2013 zelfstandig ondernemer, daarnaast heeft hij zich vanaf 1978 ingezet als vrijwilliger bij de Schuilplaats. Na zijn start als lid van het leidersteam breidde hij in 1988 zijn werkzaamheden uit. Hij werd penningmeester, lid van de bouwcommissie en lid van de commissie van beheer.

De afgelopen veertig jaar is De Schuilplaats gegroeid van veertig naar bijna negenhonderd leden. Deze groei had diverse verhuizingen en drie grote verbouwingen tot gevolg, waarbij de heer Meerman altijd betrokken is geweest bij zowel het ontwerpen als de uitvoering van de (ver)bouwplannen. Na een periode van 38 jaar gaat de heer Meerman stoppen met zijn vrijwilligerswerk en draagt hij het penningmeesterschap over aan een financieel team.