• Ted Walker

'Hard werken en niet zeuren'

EDE Carlijn Pluijmakers is ondernemer en eindeloos ambitieus. Maar ook mama, echtgenote en een liefhebber van sushi. Pluijmakers ziet mogelijkheden en heeft een drang om zich te ontwikkelen, noemt zichzelf soms wat direct maar niet onvriendelijk en vindt haar zoontje in de ochtend uit bed halen het prettigste moment van de dag. Vandaag het verhaal van een vrouw die van mening is dat je met hard werken en niet zeuren ver komt en die leeft met de dag. 

 

Ted Walker

 

Naam: Carlijn Pluijmakers - Emmen.

Leeftijd: 34.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat: Getrouwd.

Beroep: Eigenaar van film- en animatiestudio REDRUM.

 

Vrijwilligerswerk: De laatste jaren heb ik dit een beetje af moeten bouwen vanwege een andere tijdsinvulling, maar ik zet me nu graag in voor Cultuurfonds Ede. Een mooi nieuw initiatief waar we binnenkort meer over kunnen vertellen. Daarnaast organiseren we bij de Ladies Circle jaarlijks events voor de samenleving en maken we met ons bedrijf regelmatig films voor goede doelen.

 

Hobby´s: Familie en vrienden, fotografie en interieurstyling.

 

Dagblad: Nieuws volg ik online.

 

Favoriet social medium: Instragram en Pinterest.

 

Prettigste moment van de dag: Er zijn meerdere momenten per dag. 's Ochtends ons zoontje uit bed halen en zijn warme lijfje knuffelen, op kantoor in alle stilte opstarten met een espresso en de jongens binnen zien druppelen en 's avonds thuiskomen en om het hoekje kijken als mijn man, kindje en puppy met elkaar aan het spelen zijn.

 

Wat heeft u te bieden aan de samenleving? Bij REDRUM leiden we graag jong talent op. Als leerbedrijf hebben we iedere periode verschillende stagiaires die bij ons hun passie en als ze goed zijn zelfs een baan vinden.

 

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik doe alles wat ik graag doe. Als ik goed nadenk is er vast veel te bedenken, maar ik ben blij met hoe het nu gaat. Dit betekent overigens niet stilstaan, daar houd ik niet van. Maar geniet van wat je hebt.

Wat boeit u in andere mensen? Ambitie en onvoorwaardelijke liefde.

Met wie zou u een keer uit eten willen gaan? Graag zou ik ons huwelijksdiner nog een keer. overdoen. Lange tafels buiten op een zwoele zomeravond vol met familie, vrienden en collega's.

Uw levensmotto: Hard werken, niet zeuren. En leef met de dag. Die laatste heb ik van mijn opa geleerd. Meteen ook de meest moeilijke les omdat je altijd geneigd bent vooruit te kijken en niet van dít moment geniet.

Wat is uw grootste talent: Altijd mogelijkheden zien en een drang om door te ontwikkelen. Niet opgeven totdat ik mijn doel bereikt heb.

Wat is uw definitie van geluk: Als de mensen om mij heen gelukkig zijn, ben ik dat ook.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Gezond eten, de verbouwing en inrichting van ons fijne huis en kleren voor ons zoontje. Hij loopt er hipper bij dan ik.

Favoriete serie (tv, Netflix, HBO, etc.) en/of favoriet tv-programma? Modern Family vind ik nog hilarisch.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Heel cliché ga ik voor Richard Branson. Interessant hoe hij een mix aan ondernemingen op heeft gezet en zijn eigen manier van zakendoen heeft.

Hoe zullen de meeste mensen u omschrijven? Ik heb de vraag gesteld aan mijn ouders, vriendinnen en collega's.Een lijstje om van te blozen met gelukkig ook kritische noten. Je moet per slot van rekening altijd aan jezelf blijven werken. Doorzetter, visionair, creatief, attent, ongenuanceerd, zakelijk, perfectionist, sociaal en ambitieus.

Favoriete vakantie (land, plek, activiteit)? Zuid-Frankrijk. In een mooi huis hele dagen met familie of vrienden doorbrengen en op een terrasjes zitten in van die idyllische straatjes. Ik houd ook van stedentrips om inspiratie op te doen en lekker te eten en drinken.

Waar bent u slecht in? Als ik iets in mijn hoofd heb moet het meteen gebeuren. Nu. Voor mij niet zo'n probleem, maar voor mijn omgeving best weleens een uitdaging. Ik kan soms ook wat direct uit de hoek komen, wat overigens niet betekent dat ik onvriendelijk ben.

Wat wilt u bereiken in de toekomst? Met mijn compagnons onze onderneming nog verder uitbreiden. Met net zoveel plezier werken als ik nu doe en onze kinderen een onbezorgde en fijne jeugd geven. Net als mijn man en ik hebben gehad.

 

Bidt u wel eens? Ja.

 

Hoe zou u het liefst herinnerd willen worden? Lief, bijzonder en hardwerkend.

 

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Liever slaap ik door. Met een jong gezin is ieder extra uurtje meegenomen.

 

Favoriet eten? Jorisbrood met Remeker kaas en verse sushi.

 

Als u het voor het zeggen had in (gemeente) Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De gemeente heeft al heel veel goede stappen gezet. Zoals de plannen voor het WFC en het behoud van veel karakteristieke panden op de Kazerneterreinen. De nieuwbouw mag wat mij betreft creatiever worden ontworpen. En de natuur moeten we laten zoals deze is. Dit is óók bijzonder aan Ede naast alle mooie ontwikkelingen.

 

Wat zou u doen met een miljoen? Lekker zo doorgaan en ervan genieten met de mensen om mij heen.

 

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Ik zou niet graag naar een onbewoond eiland gaan. Tenzij alle mensen die ik graag om me heen heb daar ook zijn. Ik ben een gezelligheidsdier.

 

Wat houdt u op dit moment bezig (privé' en/of werk? De verhuizing naar ons nieuwe kantoorpand. Momenteel zijn we nog druk met de verbouwing, maar binnen een week zitten we in één van de stallen op de Prins Mauritskazerne. Een ontzettend mooie locatie die echt past bij ons. Een paar weken daarna ga ik bevallen van ons tweede kindje. Daar kijk ik ook erg naar uit.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan Theo Van de Vendel, Nederlands ruiter. Hij heeft enorm hard getraind om te rijden op de Olympische Spelen in Rio en dat is als enige amateur nog gelukt ook. Na een val van het paard raakte hij het plezier in rijden kwijt. Maar dat heeft hij weer teruggevonden. Dat is hard werken en niet opgeven.