• Gemeente Ede

Groen licht voor duizend woningen Kernhem

EDE Nieuwe afspraken maken de verdere woningbouw in de Edese wijk Kernhem mogelijk. Een blijvende groene inrichting, meer speelplekken voor jongeren en de realisatie van tientallen sociale koopwoningen zijn volgens de gemeente Ede de belangrijkste veranderingen die zichtbaar worden. 

Met nieuwe afspraken tussen de gemeente en projectontwikkelaars wordt de bouw van ruim duizend woningen verder mogelijk gemaakt. ,,Samen met de ontwikkelaars werken we hard aan de doorontwikkeling van Kernhem. Het resultaat mag er zijn. Kernhem groeit door en dat is goed voor Ede," zegt wethouder Peter de Pater. De komende jaren worden aan de westzijde van Kernhem duizend woningen gebouwd als toevoeging op de zeshonderd die er nu al staan. 

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Kernhem B-West eind van dit jaar. De verkoop van de eerste woningen aan de westkant van Kernhem B-west is in volle gang, er zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Inmiddels is de ontwikkeling van de laatste woningen in Kernhem B-oost opgestart. ,,Kernhem is een groene wijk. De wijk ligt vlakbij de A30 en het centrum van Ede ligt op fietsafstand. Met het nieuwe winkelcentrum groeit Kernhem uit tot een volwaardige woonwijk," aldus de gemeente op hun website.