• Foto: Samira Uddin/BDU

Goedkoper parkeren in het centrum van Ede

EDE vanaf 1 juli wordt het parkeren in het centrum van Ede goedkoper. Een dagkaart zal 20 procent goedkoper worden en zal dan vier euro gaan kosten. De gemeente heeft ook besloten om een starttarief van 20 cent in te voeren voor de eerste tien minuten, zo is het ook goedkoper om kort te parkeren.

Voor bewoners van het centrum komt er een bezoekersregeling, zo kan bezoek tegen een gereduceerd tarief parkeren. Wethouder Leon Meijer: ,,Het parkeren in Ede Centrum moet duidelijk, betaalbaar en simpel zijn. Deze nieuwe maatregelen hebben we in goede samenwerking bepaald met ondernemers (SBE) en bewoners van het centrum (BEC)." De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de nieuwe tarieven en maatregelen.

Vorig jaar volgde een eerste set van maatregelen om het parkeren in Ede Centrum te verbeteren. Deze maatregelen hebben geleid tot meer parkeerders in het centrum. De gemeentaad heeft in de begroting voor 2017 en verder besloten dat er voor de komende jaren meer budget is voor nieuwe maatregelen. Met de combinatie van uurtarief en een goedkope dagkaart is parkeren in Ede Centrum het goedkoopste in de regio.