• Zwembad de Peppel

Glijbaan Zwembad de Peppel wordt verbeterd

EDE Glijbaanbouwer Watergames & More gaat de glijbaan Crazy Cone in zwembad de Peppel aanpassen. De glijbaan werd begin november gesloten voor het publiek na een reeks incidenten. 

Op basis van een onderzoek van de glijbaanbouwer is een oplossing voor de problemen bedacht. Het bedrijf gaat een extra waterleiding naar de trechter in de glijbaan aanleggen. Hierdoor komt er meer water in de trechter en neemt de weerstand voor de glijder toe, waardoor de snelheid afneemt.

GESTART Watergames & More is eerder deze maand gestart met de werkzaamheden. Naast de extra waterleiding moeten er ook aanpassingen komen aan de afvoerinstallatie, omdat er meer water in het circuit komt.  

KERSTVAKANTIE Het zwembad hoopt de aangepaste glijbaan in de kerstvakantie weer in gebruik te kunnen nemen. Daarvoor moet wel een aantal stappen gezet worden, volgens de Peppel. ,,Allereerst de aanpassingen vanuit de bouwer. Vervolgens komt het Keurmerkinstituut langs om te glijbaan te toetsen. Als deze wordt goedgekeurd, kan de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit de verzegeling van de glijbaan wegnemen."