• De nieuwe glijbaan in zwembad de Peppel is gesloten na een aantal incidenten.

    Zwembad de Peppel

Glijbaan in Zwembad de Peppel gesloten na incidenten

EDE Vanwege verschillende incidenten is de nieuwe glijbaan in Zwembad de Peppel, de Crazy Cone, voor onbepaalde tijd gesloten. De glijbaan is pas sinds 20 oktober in gebruik.

Directeur Ronald ter Hoeven: ,,Er hebben zich in vijftien dagen tijd tien incidenten voorgedaan, variërend van ernstige duizeligheid tot een gebroken enkel. Opvallend is dat alleen volwassenen betrokken zijn bij de incidenten. Aangezien de veiligheid van badgasten en medewerkers onze belangrijkste prioriteit is, heb ik per direct de glijbaan gesloten."

CERTIFICAAT Het zwembad heeft wel het certificaat 'veilig' van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit gekregen. ,,Al na de eerste incidenten hebben we maatregelen genomen. Het keurmerkinstituut bevestigde nogmaals het sein 'veilig'. We dachten dat ons publiek wellicht nog wat moest wennen aan een glijbaan van dit kaliber. De Crazy Cone is namelijk ingedeeld in de middelzware categorie."

ONVOLDOENDE Daarnaast heeft het zwembad de glij-instructie verduidelijkt. Volwassenen mogen namelijk niet liggend van de glijbaan. Ook is de waterafgifte aangepast en stond er aan de start van de glijbaan een medewerker die de badgasten kon ondersteunen. ,,Helaas moeten we constateren dat deze maatregelen niet voldoende zijn."

ONDERZOEK Het feit dat voornamelijk volwassenen betrokken zijn bij de incidenten, geeft te denken dat lengte en gewicht een rol spelen. Het zwembad is op dit moment samen met de gemeente Ede en de glijbaanbouwer bezig met een veiligheidsonderzoek. ,,Feit is dat ik de glijbaan pas weer open als de oorzaak boven water is en wij passende maatregelen hebben kunnen nemen", stelt Ter Hoeven.