• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Gewonde bij kop-staartaanrijding op Tooroplaan in Ede

EDE Bij een kop- staartaanrijding met drie voertuigen op de Jan Th. Tooroplaan in Ede is vrijdagavond één persoon gewond geraakt. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Alle andere inzittenden van de betrokken voertuigen kwamen met de schrik vrij. Twee van de drie auto's werden afgesleept. 

 

Volgens omstanders stonden het voorste en het middelste voertuig voor het verkeerslicht te wachten en botste een derde voertuig op de wachtende auto. Door de klap schoot dat voertuig door en raakte de voorste auto. De botsing werd gehoord door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Ede die in de buurt aan het werk was. Hij verleende direct eerste hulp. Voor een inzittende van het middelste voertuig liet de boa, ondanks dat het letsel van het slachtoffer leek mee te vallen, een ambulance komen. Na onderzoek door de verpleegkundige bleek dat zij inderdaad naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

 

Ter plaatse gekomen collega's van de boa namen de doorstroom van het verkeer voor hun rekening. Gedurende de afhandeling van het ongeval was de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer afgesloten.