• Foto: Freek Wolff/BDU

Gereformeerde Beginsel Partij doet mee aan verkiezingen

EDE De Gereformeerde Beginsel Partij (GPB) doet op 21 maart 2018 in de gemeente Ede mee aan de raadsverkiezingen. De lijsttrekker wordt Gert Kampert uit Harskamp, Carsten van Wilden uit Lunteren is tweede. Wim van Ee uit Otterlo staat op de derde plaats.

De GBP is volgens haar woordvoerder Marinus Soetendaal bezig om verdere invulling te geven aan de kandidatenlijst. De partij ontstond vijf jaar geleden toen een aantal SGP-raadsleden, Albert Pluimers en Henk Kok, zich afsplitsten van de SGP Ede. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 behaalde de GBP niet genoeg stemmen om zelfs één raadszetel te halen.

,,Bij leven en welzijn hopen wij aan de verkiezingen mee te doen," aldus Soetendaal. ,,Wij vinden het van groot belang, ook voor onze kinderen, het opkomend geslacht. Om hen voor te houden dat vanouds het gegeven beginsel, de grondslag van ons woord is en naar de zuivere Statenvertaling. Het onderschrijft geheel en onvoorwaardelijk de drie formulieren van enigheid, dus ook het onverkorte artikel 36 van het Nederlandse geloofsbelijdenis."

De GPB streeft dat Gods woord in norm aanvaard wordt in het politieke en maatschappelijke leven, stelt Soetendaal. ,,Hoeveel stemmen we gaan halen, weten we niet. Dat is vooraf altijd moeilijk te zeggen.