• William Koremans draagt de Edese schaapskudden een warm hart toe.

    Ted Walker

'Geniet van alle kleine dingen'

EDE William Koremans is accountmanager, voorzitter van een blaaskapel en bestuurslid van de stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden. Maar ook echtgenoot, vader en opa van Bram. Hij drinkt graag een goed glas whisky en had eigenlijk militair willen worden.

Ted Walker

Leeftijd: 56 jaar.

Woonplaats: Bennekom.

Beroep: Accountmanager occasions bij Toyota Material Handling Nederland aan de Stevinlaan in Ede. Ik ben daar verantwoordelijk voor in- en verkoop van alle gebruikte heftrucks.

Vrijwilligerswerk: Voorzitter van blaaskapel Zimpelsat, bestuurslid Vrienden van de Edese Schaapskudden en vrijwilliger van de Stichting Recreatie Veluwe en Valei. Ik ben organisator/voorzitter van het scheerdersfeest, dat dit jaar op 9 juni wordt gehouden. Een fantastisch evenement met een prachtige markt en kinderspelen erbij. Ik kijk er weer naar uit om veel mensen te mogen ontvangen en te vertellen over het nut en het aangename van de kudde. Op de blaaskapel ben ik ook erg trots. We repeteren trouw iedere week en spelen echt een goed stukje muziek. Geen 'we zien wel clubje', maar gedreven mensen die er telkens weer zin in hebben om muziek te maken en mensen blij te maken.

Hobby´s: Trompet spelen, vrijwilligerswerk en bergwandelen in Oostenrijk en de Dolomieten. Een goed glas whisky drinken met vrienden. Zo af en toe een balletje squash slaan met een vriend. En één à twee keer in de week sporten om mijn body een beetje in het gareel te houden.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media? Niet zo veel hoor, maar een uurtje per dag is het wel, denk ik.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Facebook en mail.

Prettigste moment van de dag? ' s Morgens wakker worden, want dan mogen we weer een hele dag. Ik ben een ochtendmens, dus vroeg uit de veren.

Is het leven een feestje voor u? Absoluut! Dat zit in mijn karakter. Het leven is gewoon prachtig. Iedere dag als ik mijn ogen open doe en ik zie mijn vrouw, dan ben ik gelukkig. Een maand geleden is onze eerste kleinzoon geboren. Aankomend jaar zijn we dertig jaar getrouwd. Er is altijd wat te vieren.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Een cruise maken door de Noorse fjorden samen met Loes, mijn vrouw. En een mooie diepe duik maken naar een wrak of iets dergelijks.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg, wat een prachtige films maakt deze man.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Er is meer van hem terecht gekomen dan we dachten.

Waarom zouden ze dat zeggen? Ik was een rustig, niet opvallend jongetje in de klas. Ik was ook niet echt een leerwonder. Ik heb me op mogen werken binnen het bedrijf waar ik werk. Ik kan me voorstellen dat oud-klasgenoten geen goed beeld bij mij hebben.

Lijfspreuk: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Wat is uw definitie van geluk? Geniet van alle kleine dingen, iedere dag weer. Knuffelen met mijn kleinzoon Bram, die 26 februari is geboren, is ook puur geluk.

Wat is uw slechtste gewoonte? Tja, dat is heel moeilijk. Maar nee zeggen, is vaak heel lastig voor mij.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan een lekker flesje whisky en Apple-gadgets.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Die heb ik niet hoor, ik blijf nergens voor thuis.

Favoriete film/serie? Een goede science fictionfilm, zoals Star Trek of Star Wars. En ook The Lord of the Rings vind ik super.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Een valkenier, lekker de hele dag bezig zijn met roofvogels.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Dat was in Oostenrijk in 2013, waar mijn overbuurtjes Jan en Marieke trouwden en waar we een mooie bergwandeling hebben gemaakt van hut naar hut.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Dat was dezelfde vakantie, waar Loes en ik strandden tussen twee bergen in. Met totaal verzuurde benen door een beek met heel veel water, dat van de berg af kwam. We hebben uiteindelijk toch hulp moeten inroepen. Een zeer gevaarlijke actie, maar achteraf een superervaring.

Wat was als kind uw droomberoep? Hetzelfde beroep als mijn vader: militair worden.

Waarom heeft u dat niet gedaan? Dat is er gewoon niet van gekomen. Ik heb wel mogen dienen voor mijn nummer en dat was een prachtige tijd. Ik heb ervan genoten.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Dat zijn er zoveel, maar de familievakanties in Porlezza bij het meer van Lugano in Italië met mijn grote broer Martien en zusje Anita en mijn vader en moeder waren super.

Wie is uw grote voorbeeld? Die heb ik niet. Gewoon iedere dag doen wat je leuk vindt, is het beste denk ik.

Wat is uw favoriete muziek? Queen, met natuurlijk de Bohemian Rhapsody als toppertje.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik ben helemaal gek van roofvogels. Daar kan ik uren naar kijken.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Een echt Brabants worstenbroodje is altijd lekker...

Favoriet eten? Hollandse kost. Stamppotjes vind ik bijna allemaal lekker.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Ervoor zorgen dat de schaapskudden op de heide blijven bestaan. Een geweldig cultureel erfgoed, waar we trots op moeten zijn. Daar moet gewoon meer geld naar toe. En ervoor zorgen dat er weer veel meer bloeiende heide op onze met veel te veel gras overwoekerde heide komt te staan. Daarnaast zorgen voor een meer bloeiend Ede-centrum waar een leuke blaaskapel als Zimpelsat muziek mag maken.

Wat zou u doen met een miljoen? Genieten, genieten, genieten.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn vrouw Loes natuurlijk. En stiekem Brammetje mijn kleinzoon. Wat een prachtig kindje.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Hetty van den Ham. Zij is vrijwilliger bij het leuke oude kruidenierswinkeltje Lammert van de Bospoort in Ede. Een superspontane vrouw met veel energie in het vrijwilligersleven. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig wat Hetty nog meer in haar mars heeft.