Gemeente in gesprek met Otterlo over toekomst voetbalvelden

OTTERLO De inwoners van Otterlo kunnen op donderdag 12 mei vanaf 19.30 uur in dorpshuis de Aanloop in gesprek met de gemeente Ede over de toekomst van de locaties waar nu nog SV Otterlo haar voetbalvelden heeft. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Met ingang van het van het seizoen 2016-2017 verhuist SV Otterlo naar de nieuwe locatie Kastanjebos. Op de achterblijvende velden is ruimte voor woningbouw. Op 12 mei gaat de gemeente met de bewoners en andere belangstellenden praten over de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van deze locaties. Deze avond zal ook gesproken worden over de mogelijkheid om het gecombineerde dorpshuis, sport- en zorgvoorzieningen (de 'Multifunctionele accommodatie', MFA) daar in te passen.

De gemeente Ede vindt het belangrijk de wensen van het dorp te betrekken bij de herontwikkeling van de voetbalvelden. Woningbouw en de MFA bieden mooie kansen voor de toekomst van Otterlo. Wethouder Willemien Vreugdenhil is blij dat er nu uitgangspunten voor een gesprek liggen. ,,Het is mooi dat we zover zijn. We zijn erg benieuwd naar de reacties in Otterlo."