• Geloof en een Hoop Liefde

'Geloof en een Hoop Liefde' portretteert Ede

EDE Het programma 'Geloof en een Hoop Liefde' zal op 27 september een uitzending wijden aan Ede. Presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk gaan voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Ede. Deze gaan ze zoeken op de heide. Ook gaan de presentatoren op bezoek bij de Heidehoogheden en naar Alex Scheenstra, die met zijn kinderen mee wil doen aan de Spierathlon.

„De hei neemt een belangrijke plaats in. Ieder jaar wordt de bloeiende hei gevierd tijdens Heideweek, en worden de nieuwe Heidehoogheden bekendgemaakt. Henk wordt door de Heidehoogheden door het dorp geleid. Samen met één van Nederlands bekendste natuurfilmers Luc Enting ontdekt Henk de natuur rondom Ede. En we ontmoeten Alex Scheenstra. Hij kijkt ernaar uit om met zijn kinderen te gaan sporten tijdens de Spierathlon. Omdat twee van zijn drie kinderen een spierziekte hebben, wordt dat een enorme prestatie. En we gaan de hei op met twee herders om de schapen te scheren. De herders zijn broers en hun familie bevindt zich al generaties op de hei," aldus de EO.

Ede komt ook aan de orde in het dagelijkse radioprogramma 'Thuis op 5', waar de plaatsen uit 'Geloof en een Hoop Liefde' centraal in staan. Naast Ede zijn ook de plaatsen Harlingen, Schagen en Vlieland deze week te zien in 'Geloof en een Hoop Liefde'.