Gelderhorst onder verscherpt toezicht (update)

EDE (ANP) De Gelderhorst, een woonzorgcentrum voor oudere doven in Ede, is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wordt de zorginstelling in Ede momenteel niet goed bestuurd. Dit kan leiden tot risico's voor het bieden van goede zorg, meldt de inspectie dinsdag.

De IGZ ontving eind vorig jaar ,,signalen over bestuurlijke onrust'' bij De Gelderhorst. Daarna werd een onderzoek ingesteld. De bestuurlijke problemen zouden samenhangen met een intern conflict binnen de directie. ,,De inspectie volgt de ontwikkelingen nauwlettend bij De Gelderhorst. Dit doet zij onder andere met onaangekondigde bezoeken'', aldus de IGZ.

Vorige week al was er een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Die oordeelde dat RvT-voorzitter Jan Willem Buyser per direct werd geschorst en dat in de persoon van Charlotte Insigner een tijdelijke bestuurder is aangesteld. ,,Het bestuur heeft er vertrouwen in dat met de genomen maatregelen De Gelderhorst weer in rustiger vaarwater komt", meldt de instelling dinsdagmiddag.