Geld voor kunstgrasvelden

EDE Sportpark Hoekelum en sv Harskamp ontvangen in 2017 kredieten van de gemeente (beide een bedrag van 450.000 euro) om een kunstgrasveld aan te leggen. Ook elders in de gemeente gaat dit gebeuren, maar dan in de komende drie jaar.

De gemeenteraad gaf donderdagvond groen licht. Alleen de SGP stemde tegen, omdat de partij er achter was gekomen dat FC Jeugd op zondagen gebruik maakt van het sportveld. Deze fractie is hier geen voorstander van.

De buitensportverenigingen in Ede groeien. Niet alleen in de traditionele onderdelen zoals jeugdsport, maar ook door de groei van bijvoorbeeld vrouwenvoetbal, aanbod voor 55-plussers en aangepast sporten. Door deze groei geven verenigingen aan in de knel te komen met de capaciteit op het sportpark. Om de vragen van de verenigingen te beoordelen is een accommodatieplan opgesteld.Daarin staat ook waar de gemeente de komende jaren wil investeren. Dat betekent in 2018 investering in kunstgrasvelden voor vv Lunteren en vv Bennekom, beide ook voor een bedrag van 450.000 euro. Daar wordt bovendien nog voor een ton besteed aan kleedkamers.

Vanaf 2018 gaat de gemeente ook werken aan een Open Sportpark in het Peppelensteeggebied. Deze ontwikkeling zal gebeuren om samenwerking van verenigingen en instellingen te stimuleren. Denk daarbij aan het openstellen van het sportpark voor bewegingsonderwijs, aanbod ontwikkelen voor de ouderen in de aangrenzende wijk en het openstellen voor gebruik naast de georganiseerde sport. Hiervoor wordt vanaf 2018 in drie jaar 300.000, 550.000 en nogmaals 550.000 euro beschikbaar gesteld. Hierbij worden twee natuurgrasvelden omgezet in kunstgrasvelden, waarbij de locaties nog bepaald worden.

Hockeyclub MHC ontvangt in 2019 een bedrag van 430.000 euro voor een kunstgrasveld.