• AberMedia/WHFotografie
  • AberMedia/WHFotografie
  • AberMedia/WHFotografie
  • AberMedia/WHFotografie

Geld buit bij gewapende overval Domino's Pizza (update)

EDE Twee gemaskerde mannen hebben zaterdag rond 22.20 uur een gewapende overval gepleegd op Domino's Pizza in Ede. De mannen drongen de zaak binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met een vuurwapen en een mes. Met een onbekend geldbedrag gingen zij er te voet vandoor. De politie startte meteen een onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden.

De overvallers bedreigden meerdere medewerkers en één medewerker werd in zijn gezicht geslagen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd geld buitgemaakt. Daarna renden de mannen weg richting de Rozenlaan.

De gealarmeerde politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. In de omgeving werd direct een zoekactie gestart waarbij ook een speurhond is ingezet. In een brandgang in de richting van de Irislaan vonden agenten enkele achtergelaten voorwerpen, maar de overvallers werden niet meer aangetroffen. Ook forensische opsporing kwam ter plaatse voor onderzoek.

De medewerkers zijn opgevangen op het politiebureau, de recherche nam een aangifte en enkele getuigenverklaringen op.

Van de daders is het volgende signalement bekend: twee getinte mannen, 1.80 a 1.90 lang, normaal postuur, zij droegen een sjaal voor het gezicht en donkere jassen met capuchon. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via telefoon 0900-8844.