• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Gehaaide pinpasdiefstal in Opsporing Verzocht

EDE Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdag aandacht besteedt aan een gehaaide pinpasdiefstal in Ede. Het slachtoffer werd voor duizenden euro's gedupeerd.

Ondanks zijn anti-skimmingtasje werd een 57-jarige inwoner van Ede op dinsdag 27 maart 2018 het slachtoffer van een pinpasfraudeur. Wanneer het slachtoffer heeft betaald bij een Kruidvat-filiaal aan het Spindopplein, loopt zijn belager achter hem aan. Het is onduidelijk wanneer de pinpas is gerold; de man droeg die namelijk in een anti-skimmingstasje om zijn nek.

DAGLIMIET De dader pint diezelfde dag nog voor duizenden euro's met de gestolen pas. Later blijkt dat er ook met de instellingen van de betaalrekening is gerommeld. Zo was de daglimiet verhoogd en ook was een huurbetaling teruggeboekt om de rekening te spekken.

DEN HAAG EN ROTTERDAM De dader pint eerst met de gestolen pas in Ede, maar daar blijft het niet bij: ook in Den Haag en in Rotterdam slaat hij toe. In Den Haag stapte de man uit een Mercedes, waarbij zijn gezette lichaamsbouw duidelijk te zien is. Ook in Rotterdam komt de man duidelijk in beeld. Zijn vrij lichte ogen vallen direct op.

De politie is op zoek naar de man en vraagt wie de verdachte herkent. Tips kunnen worden doorgegeven via tel. 0800-6070 (gratis), Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000 (gratis) of het online tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht