• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Geen resultaat na zoektocht vermiste Edenaar

EDE Familieleden en buurtbewoners zijn woensdagavond op zoek gegaan naar een vermiste Edenaar. De 49-jarige man was sinds 11.00 uur woensdagmorgen spoorloos nadat er voor het laatst iets van hem werd vernomen bij de apotheek op de Stadspoort tussen de Edese wijken Maandereng en Rietkampen. De zoektocht heeft niets opgeleverd.

,,Mijn vader is rugpatiënt, hartpatiënt, longpatiënt en slecht ter been. Hij heeft een bruine ribjas aan en een spijkerbroek. Mogelijk is hij vertrokken op een te kleine zwarte Batavus Old Dutch fiets´´, schrijft zijn zoon op Facebook. Ook is er voor woensdagavond een zoektocht aangekondigd in de buurt van het woonhuis van de man in de Maandereng en rond winkelcentrum Stadspoort.

LICHTJE ONDER WATER Tijdens de zoektocht zagen twee zoekende vrijwilligers woensdagavond wel een knipperend lichtje onder water. Zij zagen het lichtje omstreeks 21.00 uur in een singel tusen de Nettelhorst en de Rijksweg N224. ,,Het eerste wat we dachten was dat een dergelijk lampje op batterijen brandt, en dat het daar dus nog niet zo lang in het water kon liggen,'' Zegt Giovanni Resleij, een van de ontdekkers van het lichtje. ,,We hebben vervolgens een seconde nagedacht wat we hiermee moesten en hebben toen meteen de politie gebeld,'' vult Sanne Vonk aan.

 

De politie zag volgens omstanders het lichtje ook en ondernam actie. Om erachter te komen of er mogelijk een fiets in het water lag gooiden zij een aantal keer een haak met een touw in de singel. Toen dit niets opleverde, vroegen zij de brandweer ter plaatse. Die betraden op hun beurt de singel in waadpakken om te zoeken op de plek waar het lichtje, dat inmiddels niet meer knipperde, gezien was. Op de tast en met een haak zochten de mannen het stuk singel systematisch af. Maar ook zij vonden uiteindelijk niets.

,,De avond was hartverwarmend, bedankt iedereen die heeft mee helpen zoeken, mee uit heeft gekeken of op welke manier dan ook ons heeft gesteund. Helaas heeft de zoektocht nergens toe geleden, kijk alsjeblieft nog steeds uit naar mijn vader. Namens mij, mijn moeder en mn broertjes heel erg bedankt voor alle liefde en steun."