• Onderwijsminister Arie Slob.

    Bart Maat

Geen namen geslaagden in Ede Stad: CDA gaat Kamervragen stellen

EDE Er staan dit jaar geen namen van geslaagde eindexamenleerlingen op EdeStad.nl en in de papieren versie van Ede Stad. De reden daarvoor is de nieuwe privacywet (AVG) die eind mei is ingegaan. Een jarenlange traditie gaat daarmee verloren en dat vindt Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg (CDA) uit Bennekom jammer. Hij bevestigt op Twitter dat zijn partij hierover Kamervragen gaat stellen aan onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie)

Voor het eerst in jaren publiceert Ede Stad.nl dit jaar geen namen van geslaagde leerlingen van Edese middelbare scholen. De oorzaak daarvan ligt in de nieuwe privacywet die scholen verbiedt om de namen zonder toestemming van de leerlingen te verstrekken. Hierdoor hebben veel scholen ervoor gekozen om geen enkele naam meer aan de redactie van de krant door te geven met als gevolg dat ze niet meer gepubliceerd kunnen worden.

TWEET Op Twitter plaatste BDU-redacteur Boy Imminck woensdagmiddag een bericht over de ontstane situatie. ,,Toch een vreemde gewaarwording. Een echte traditie in de gemeente Ede is verloren gegaan. Geen namen van geslaagde leerlingen van scholen vandaag op EdeStad.nl. Jammer.'' Kamerlid Slootweg, woonachtig in Bennekom, reageerde. ,,Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Collega (Michel, red.) Rog gaat hierover minister Slob van Onderwijs bevragen.''