• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Geen gewonden bij kop- staartaanrijding in Ede

EDE Bij een kop- staartaanrijding in Ede is dinsdagmiddag niemand gewond geraakt. De aanrijding met drie voertuigen vond plaats op de Verlengde Arnhemseweg ter hoogte van restaurant Planken Wambuis. De betrokken voertuigen kwamen uit de richting van Arnhem. Ambulancepersoneel onderzocht ter plaatse nog wel een of meerdere betrokkenen. maar niemand bleek verwondingen over te houden aan de botsingen.

 

De aanrijding ontstond toen een voertuig remde om af te slaan. Hiervoor remde ook de voorste van de drie betrokken voertuigen. De bestuurder van een taxi merkte dit kennelijk wat laat op en kwam daardoor in botsing met die voorganger. Het voertuig achter de taxi kon ook niet meer op tijd stil staan. De schade aan dat achterste voertuig was het grootst. Bij dat voertuig klapte de aitbag dusdanig hard uit dat een ster in de voorruit het gevolg was.

 

Een berger kwam ter plaatse om een of meerdere voertuigen af te slepen. Gedurende de afhandeling van het ongeval was er één rijstrook beschikbaar om de aanrijding te passeren. De politie nam ter plaatse verklaringen op. Ambtenaren van de gemeentelijke afdeling Toezicht namen de doorstroom van het verkeer voor hun rekening.