• Cees van der Knaap (Twitter)

Gasstoring Maandereng is voorbij (update)

EDE De gasstoring in de Edese wijk Maandereng is woensdagavond verholpen. Met het aanbieden van een bloemetje aan de familie Van der Ben sloot burgemeester Cees van der Knaap de storing woensdagavond rond 18.00 uur symbolisch af.

,,Op de aansluiting van een enkele afwezige bewoner na, is de gasstoring voorbij woensdagavond voorbij'', aldus de gemeente Ede in een persbericht. Op zaterdag 8 januari werden 486 adressen getroffen door de gasstoring. Liander heeft sinds zaterdag hard gewerkt om iedereen in de wijk Maandereng zo snel mogelijk weer van gas te voorzien. In de gasleiding was water gestroomd. Om de gastoevoer in de wijk te kunnen herstellen, moesten de gasleidingen eerst watervrij en schoon worden gemaakt waarna iedereen weer kon worden aangesloten. Dat was een tijdrovende klus.

COMPLIMENTEN Burgemeester Cees van der Knaap is vol lof over de inzet van zowel de monteurs van Liander als het geduld van de bewoners. ,,Maandereng is een prachtwijk, waar ik trots op ben. De wijze waarop de bewoners zijn omgegaan met alle ongemak verdient een groot compliment. Net als het harde werken van alle monteurs.''

Komende week bieden Liander en de gemeente Ede alle getroffen huishoudens een bloemetje aan.

Tijdens de gasstoring had Liander voor bewoners een informatiepunt geopend in de wijk. Ook de gemeente had een informatiepunt ingericht, waar brandweermensen kacheltjes uitdeelden en bewoners van koffie voorzagen. In De Reehorst had de gemeente Ede opvang georganiseerd. Gedupeerden konden er warm douchen en/of in uitzonderlijke situatie ook overnachten.

VERGOEDING Liander wijst gedupeerden erop dat zij recht hebben op een compensatievergoeding voor het ongemak van de storing. Op de website www.liander.nl staat hierover alle informatie.