Fotografendag 'Vlinders als Fotomodel'

HARSKAMP Vlinders zijn enorm fotogeniek. Om dit te bewijzen, biedt de Passiflorahoeve op zaterdag 25 juni gratis toegang aan (amateur) fotografen. Kom gerust eens kijken naar al die soorten die je niet zo veel in de vrije natuur ziet en maak zoveel kiekjes als je wilt. Er is ook een kraamkamer waar de vlinders geboren worden. Piet Moerman zal van alles vertellen over de vlinders en laten zien hoe alles werkt bij De Passiflorahoeve.

Fotograferen van dieren is iets wat niet altijd loopt zoals je wilt. Je hebt vaak veel geduld nodig. Vlinders daarentegen kunnen een poosje netjes op hun plekje blijven zitten in al hun kleurenpracht. Bij de Passiflorahoeve worden op jaarbasis ruim 150 soorten Europese en tropische Vlinders gekweekt. De Passiflorahoeve zegt de meest complete vlindertuin ter wereld te zijn. In de zomerperiode vliegen vele soorten tegelijk rond in de tuin. Iedere vlindersoort heeft een andere voorkeur voor voeding, vandaar dat er ook minstens net zo veel planten- en bloemensoorten in de tuin zijn als vlinders. Dit levert ook een mooie kleurenzee op van onder andere passiebloemen en fuchsia's. Maar zelfs de rupsen en cocons zijn adembenemend.

De foto's die de fotografen tijdens de speciale dag maken mogen gedeeld worden op de Facebookpagina of per e-mail.

Wie op 25 juni vlinders wil komen fotograferen moet eerst reserveren. De eerste 25 fotografen mogen die zich inschrijven ontvangen een bevestigingsmail. Dit is tevens het bewijs van inschrijven en dient mee te worden genomen op 25 juni. Op vertoon van het inschrijfbewijs en een camera met grote lens, krijgen fotografen om 10.30 toegang uur in Harskamp. Zij kunnen zich dan melden bij de receptie en ntvangteneen consumptiebon en worden welkom geheten door Piet Moerman, de eigenaar. Hij zal een introductie geven over de Passiflorahoeve en vragen te beantwoorden.

De Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1, Harskamp. 0318-457411, www.passiforahoeve.nl, info@passiflorahoeve.nl en op Facebook te vinden