Flink aantal boetes voor te hard rijden op N224 bij Kernhem

EDE Naar aanleiding van meerdere klachten uit de wijk Kernhem heeft het verkeershandhavingsteam van de politie een snelheidscontrole gehouden op de N224. Op dit stuk is een maximum snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan, alleen wordt hier volgens de melders erg vaak veel te hard gereden. Soms met zware verkeersongevallen als gevolg. Het doel van deze snelheidscontrole was om de verkeersveiligheid voor iedereen te verbeteren, meldt de politie Ede.

,,Tijdens de verkeerscontrole reden maar liefst 548 van de 3246 automobilisten te hard en hebben daar dan ook een bekeuring voor gekregen." De hoogst gemeten snelheid betrof 91 kilometer per uur te hard. ,,Dit is

bijna twee keer zo hard als daar is toegestaan. Wij hoeven u natuurlijk niet uit te leggen wat er gebeurt als er op dat moment iemand oversteekt die de betreffende automobilist over het hoofd ziet."

De politie benadrukt dat Edenaren zelf ook een melding kunnen maken van onveilige situaties in het verkeer. ,,Wij kunnen dan kijken of wij ook bij u in de wijk kunnen controleren."