• Archief BDUmedia

Finale springoefening tijdens Airborne

EDE Ter nagedachtenis aan luchtlandingsoperatie Market Garden nemen duizend militairen uit acht verschillende landen deel aan de oefening Falcon Leap. Deze parachutistenoefeningen vinden in de week voorafgaand aan de herdenkingssprongen op zaterdag 22 september plaats en dienen als voorbereiding op Airborne. 

De militairen voeren vanaf woensdag 19 september dagelijks een aantal sprongen uit boven de Ginkelse Heide in Ede. Om de parachutisten naar de dropzones te verplaatsen, worden militaire transportvliegtuigen uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Polen, de Verenigde Staten en Nederland ingezet. De vliegtuigen vertrekken vanaf de militaire vliegbasis in Eindhoven.

AIRBORNE De Ginkelse Heide wordt tijdens het jaarlijks terugkerende Airborne weer opengesteld voor het publiek. Naar verwachting landen er tussen 10.00 en 14.00 uur ongeveer duizend parachutisten. Naast de droppings en herdenkingen zijn er demonstraties en optredens van luchtmobiele militairen en helikopters. Na de demonstraties staan de helikopters aan de grond en zijn deze toegankelijk voor de bezoekers.

Meer informatie over het publieksevenement is te vinden op de gemeentewebsite.