• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Fietsster hard ten val op Bennekomseweg (video)

EDE Een 57-jarige fietsster uit Ede is vrijdagmiddag hard ten val gekomen op de Bennekomseweg in Ede. Een traumahelikopter werd gealarmeerd, waarna de vrouw onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

 

De vrouw fietste langs de Bennekomseweg in de richting van Bennekom toen ze iemand wilde inhalen. Op dat moment kwamen een snorscooter en scooter haar in tegengestelde richting tegemoet rijden. De vrouw probeerde uit te wijken, maar kwam vermoedelijk door de gladde bladeren op het fietspad, ten val. Een botsing met de snorscooter volgde, waarna de achterliggende scooter in een poging het ongeval te ontwijken ook onderuit ging.

 

De vrouw is in de ambulance behandeld toen besloten werd ook een traumahelikopter op te roepen. Het slachtoffer is vervolgens onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

De bestuurder van de snorscooter (17 jaar uit Elst, Ut) is door de politie aangemerkt als verdachte. ,,Maar daarmee is nog niet per se gezegd dat hij de veroorzaker van het ongeval is, dat is punt van onderzoek'', aldus politie-woordvoerder Paul Koetsier. De jongen is niet aangehouden maar wel meegegaan naar het politiebureau. Verder is een getuige met de politie meegegaan om zijn verhaal te doen.

 

Bron video: Ted Walker