• Ted Walker

Fietser aangereden op rotonde Telefoonweg Ede (video)

EDE Op de rotonde tussen de Telefoonweg en de Molenstraat in Ede heeft vanmiddag rond 13.55 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 84-jarige fietser en een 44-jarige bestuurster van een auto, eveneens afkomstig uit Ede. De fietser is met letsel aan zijn schouder een een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De automobilste raakte niet gewond.

Het slachtoffer fietste op de rotonde achter een andere fietser. Deze ging vanaf de rotonde de Telefoonweg op, in de richting van het Kuiperplein. De automobiliste reed op dat moment ook op de rotonde en wilde diezelfde afslag nemen. Zij verwachtte dat het slachtoffer ook af zou slaan, echter hij bleef op de rotonde. De auto schampte de fietstassen van het slachtoffer, waardoor hij uit balans raakte en ten val kwam.

Het verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden van het ongeval doordat de rijbaan in de richting van het Kuiperplein afgesloten was. De politie bracht de fietsen van het slachtoffer en zijn vrouw naar huis zodat de vrouw met haar gewonde man mee kon rijden naar het ziekenhuis.

 

Bron video: Ted Walker