• Ted Walker

Fantasieland op Elias Beeckmankazerne in laatste week van de zomervakantie

EDE Maar liefst achthonderd kinderen beleven in de laatste week van de zomervakantie weer een nieuw avontuur in Fantasieland. De Edese kindervakantiespelweek vindt dit jaar voor het eerst plaats op de atletiekbaan van de voormalige Elias Beeckmankazerne. De zeventiende editie van de vakantiespelweek start op maandagochtend 14 augustus. Rond de klok van 10.00 uur rennen de deelnemende kinderen dan door de poort naar binnen om op zoek te gaan naar het 'Gestolen goud in Goldville'.

Dat Fantasieland onveranderd populair is onder de Edese jeugd blijkt wel uit het recordaantal deelnemers dat zich, ondanks de verhuizing naar het nieuwe terrein, inmiddels heeft aangemeld. Dit jaar beleven de kinderen als cowboys en indianen een spannend avontuur in het Wilde Westen. Het goudzoekersdorpje Goldville is een broeinest geworden van schurken, desperado's en bandieten. Al snel ontdekken zij dat er goud is gestolen. LDe zoektocht naar het goud start direct op maandagochtend 10.00 uur tijdens een spectaculaire opening.

De organisatie van de doe- en spelweek, die duurt van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus, ligt in handen van Stichting Fantasieland. Zij weet zich daarbij gesteund door vele sponsoren waaronder hoofdsponsor Kids Dental Club by Tandarts Ede.

Samen plezier beleven is waar Fantasieland voor staat. De kinderen worden gestimuleerd samen te werken doordat er bij Fantasieland gewerkt wordt in groepjes. De kinderen worden daarbij begeleid door een team van 120 vrijwilligers. Iedere ochtend staat er een gezamenlijke spelactiviteit op het programma waar als groep aan wordt deelgenomen. Fantasieland onderscheidt zich hiermee van andere vakantiespelweken. 's Middags kan er vrij worden deelgenomen aan uitdagende activiteiten als kabelbaan, klimwand, outdoor, storm- en skelterbaan. Ook kan er worden geknutseld in de creatent, iets worden gebakken in de baktent of proefjes worden gedaan in het laboratorium. Bij mooi weer is er een waterprogramma. Verder kan men geschminkt worden in de schoonheidssalon, op de foto in de fotostudio of een filmpje kijken in de mini-bioscoop. Uiteraard ontbreekt ook het huttendorp niet waar gebouwd kan worden aan een eigen hut.

Tijdens de week kan er bovendien worden deelgenomen aan het podiumprogramma. Zo zal er onder andere een talentenjacht worden georganiseerd. De winnaar verdient een optreden tijdens de feestavond op woensdagavond. Tijdens deze gezellige avond voor de deelnemende kinderen, (groot)ouders, broertjes en zusjes, sponsoren, buurtbewoners en vrijwilligers is er naast de optredens van de kinderen zelf ook een liveoptreden van de band Poplife. Xena Vuurwerk zal de avond afsluiten met een grote vuurwerkshow.

Belangstellenden zijn welkom om tijdens de laatste dag van Fantasieland, donderdagmiddag 17 augustus 2017 (vanaf 15.00 uur), een kijkje te komen nemen tijdens de kijkmiddag. Voor de spelweek zelf zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan alleen door middel van voorinschrijving via de website van Fantasieland, www.fantasieland.eu/deelnemers.