• Nina Albada Jelgersma

Eten op Rolletjes en Cultuurfonds Ede slaan handen ineen

EDE Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes komt dit Pinksterweekend naar Ede, alweer voor het vijfde jaar op rij. Het Akoesticum park wordt van zaterdag 19 t/m maandag 21 mei omgetoverd tot een openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Op het menu van het gratis foodfestival staan keukens op wielen, live muziek en kidsentertainment. Zaterdag 19 mei staat mede in het teken van de Elfdorpentocht van het Cultuurfonds Ede. Verschillende artiesten van uiteenlopende kunstvormen zullen dan acte de présence geven. 

Net als Eten op Rolletjes is de Elfdorpentocht een rondreizend festival, alleen niet gericht op een culinaire beleving, maar op een kunstzinnige. Het Cultuurfonds Ede stelt zich ten doel de kunst- en cultuursector in en rond Ede te verbinden met de inwoners van de gemeente Ede. Samen met andere organisatoren, zoals Eten op Rolletjes, organiseren zij elf Elfdorpenfestivals in de woonkernen van de gemeente. Alle vormen van uitvoerende kunst komen aan bod. Van dans tot zang en van moderne tot klassieke muziek. 

Frans Nagel, organisator van Eten op Rolletjes, is blij met de samenwerking: ,,Ik ben er trots op dat we op Eten op Rolletjes ons podium kunnen delen met de Elfdorpentocht. Zoals Eten op Rolletjes in vijf jaar tijd tot de cultuur van onze gemeente is gaan behoren, willen wij dit ook voor de Elfdorpentocht zijn.