• Archief BDUmedia

Ernstige hinder door werkzaamheden Keesomstraat

EDE Automobilisten moeten in de week van 3 tot 10 juli rekening houden met ernstige verkeershinder op de Keesomstraat. Ook daarvoor en daarna kan hinder zijn. Vanwege werkzaamheden is de weg dan (deels) afgesloten. De gemeente Ede heeft een website en app gelanceerd om weggebruikers en belangstellenden te informeren.

Vanaf 26 juni wordt er gewerkt aan een nieuw wegdek op de Keesomstraat en de Vening Meineszstraat. Ook wordt er een fietsstraat gerealiseerd tussen de AH XL tot aan de Jan Th. Tooroplaan. De Keesomstraat is een belangrijke weg waar dagelijks tussen de tien- en veertienduizend auto's rijden. Om weggebruikers goed te informeren over de werkzaamheden en de onvermijdelijke verkeershinder is er een speciale digitale app 'Keesomstraat'.

WERKZAAMHEDEN De asfalteringswerkzaamheden worden uitgevoerd tussen 18.00 uur en 06.00 uur. De kruising Keesomstraat-Galvanistraat is van 3 tot 10 juli 's nachts afgesloten. Verkeer over de Keesomstraat blijft overdag altijd in beide richtingen mogelijk. Verkeersregelaars geven welke rijbanen automobilisten mogen gebruiken. Overdag is bij de werkzaamheden een halve rijbaanafsluiting mogelijk. Ook hierbij worden verkeersregelaars ingezet om verkeer veilig langs de werkzaamheden te leiden. Rijbanen waaraan 's nachts gewerkt is, zijn overdag toegankelijk voor verkeer, deels over gefreesd asfalt.

APP De gemeente Ede zet voor het eerst een app in om weggebruikers en omwonenden te informeren over wegwerkzaamheden. De app 'Keesomstraat' is te downloaden via de appstore of playstore. Behalve informatie over de werkzaamheden, krijgen weggebruikers met één tik op het scherm contact met de omgevingsmanager, die alle vragen beantwoordt. Ook op de website staat informatie over de werkzaamheden.

OMLEIDINGSROUTE De werkzaamheden vinden plaats in fases en duren tot eind van dit jaar. Eerst zijn er vanaf 26 juni voorbereidende werkzaamheden. Daarna kan er tijdens de eerste fase van de werkzaamheden (van 3-10 juli) ernstige verkeershinder ontstaan. Het verkeer kan het beste de omleidingsroutes volgen. Deze worden aangegeven met borden en staan aangegeven in de app en op de website.

FIETSSTRAAT Vanaf 21 augustus starten de werkzaamheden aan de fietsstraat vanaf Albert Heijn XL tot aan de Jan Th. Tooroplaan. Een fietsstraat is een straat die is ingericht voor de fietsers en waar auto's 'te gast' zijn. Het wordt vaak toegepast op fietsroutes waar ook woningen langs staan. Of langs wegen die nodig zijn voor bevoorrading, zoals in dit geval. Deze werkzaamheden duren 9 weken.

De tweede fase is van 4 tot en met 15 september. Dan wordt er gewerkt vanaf de Galvanistraat tot aan de tunnel. In het najaar volgen dan nog werkzaamheden aan de Vening Meineszstraat. Meer informatie daarover volgt later.