• Nina Albada Jelgersma

Elfdorpenfestival Ede tijdens Eten op Rolletjes

EDE Na een voorzichtige start van de Elfdorpentocht, met het Elfdorpenfestival in Wekerom, strijkt de tocht nu neer in Ede. Op zaterdagavond 19 mei vult het Elfdorpenfestival Ede het podium van Eten op Rolletjes, in het Akoesticum-park op het kazerneterrein in Ede.  

Het reizende festival de Elfdorpentocht wordt georganiseerd door Cultuurfonds Ede, altijd in samenwerking met anderen. In Wekerom was dat met 's Heerenloo, in Ede is dat samen met Eten op Rolletjes. In Lunteren staat het festival op 30 juni voor het Westhoffhuis. De Elfdorpentocht wordt afgesloten op 20 oktober in Bennekom op de openingsavond van het Woest & Bijster festival.

ELFDORPEN De Elfdorpentocht is een serie festivals waarin alle vormen van uitvoerende kunst aan bod komen, van muziek tot dans tot theater tot zang en van klassiek tot modern. Iedereen kan aangetrokken worden door minimaal één onderdeel van het zeer gevarieerde programma en komt vervolgens ook in aanraking met vijftien andere optredens. Alle optredende artiesten hebben een link met Ede en treden gemiddeld een kwartier op, met uitzondering van DJFreestyle Music, the Coincidences en special guest Rogier Pelgrim, die ongeveer een half uur zullen spelen. 

PROGRAMMA Het programma bij Eten op Rolletjes start zaterdag 19 mei om 18.00 uur met Showkorps Irene. Daarna treden Momo Theaterplaats, Valley Voices Group, Pure Voices en Jimmy Glasmacher op. Om 19.15 staat Dancestudio Bennekom op het programma, gevolgd door Marelin van Prooijen, DJFreestyle Music, Arno Setz + Annemieke Westerloo, Wilbert Freriks + leerling, Pineaux Pa Verrotti, Maaike van Wonderen en Mauricio Kleis Kivits, Duo Frivoli, Davor Smoljan - Schilder/Tekenaar act en Rogier Pelgrim.

Het laatste optreden is van The Coincidences, waarna om 23.00 uur het festival afsluit.